BLOG

TEOG Sınav Kaygısı Grup Terapisi

TEOG SINAV KAYGISI GRUP TERAPİSİ
BAŞARIYA GİDEN YOLDA, KAYGINIZIN SİZİ ENGELLEMESİNE İZİN VERMEYİN!!!
Bu sorunu birlikte aşabiliriz.
Sınava hazır değilim,
Sınavım kötü geçecek,
Ben başarısızım,
Bu sınavda iyi puan alamam,
Ders çalışamıyorum,
Dikkatim dağılıyor, heyecanlanıyorum,
Arkadaşlarım kadar iyi değilim...
Gibi düşünceleriniz varsa, sınav kaygısı yaşıyorsunuz demektir.
Sınav Kaygısı, sınav öncesinde öğrenilen bilginin, sınav sırasında kullanılmasına engel olan, başarının düşmesine yol açan yoğun kay...

Devamını oku

Her insanın yaşam biçimi farklıdır. Her ailenin ortamı, yaşama biçimi, yetişme ve çocuk yetiştirme biçimi farklıdır. Her ebeveyn de çocuklarını farklı yöntemlerle, farklı düşüncelerle ve farklı zorluklarla yetiştirir. Ancak her ebeveynin ortak amacı vardır. Bu amaç da evlatlarımız için daha iyi bir gelecek sunmaktır.

Ancak bunu yaparken ki uygulamalarımız genellikle eğitim ve gelecekte sahip olacakları iyi meslek odaklı ilerlemekte. Tabi ki iyi bir iş iyi bir yaşamın temel taşlarından biri bunun içinde şimdi ki okul eğitimi ...

Devamını oku
Olumsuz Düşünce Kalıpları Grup Çalışmamız

Hakettiğiniz Değeri Görüp, Kazanan Taraf Olmak İster misiniz?

Kimseye Hayır Diyemiyorum,
Hayatımdaki Engelleri Aşmakta Zorlanıyorum,
Fedakarlık Yapıyorum, Ama Karşılığında Hayal Kırıklığı Yaşıyorum,
Çevremdekiler Beni Anlamıyor,
Pişmanlıklardan Yoruldum,
Değişmek İstiyorum ve Nereden Başlayacağımı Bilmiyorum...

Bu Cümleler Size Tanıdık Geliyor Mu?

Hayatınız Sizin İstediğiniz Gibi Olsun İstiyorsanız, Hem Keyifli Vakit Geçireceğiniz, Hem Kendinizi Keşfedeceğiniz Olumsuz Düşünce Kalıpları Grup Çalışma...

Devamını oku

FİZİKSEL ETKENLER: Dahili veya harici olabilir. Örn;sıcak, soğuk, gürültü vb.

PSİKOLOJİK ETKENLER: Zaman baskıları, mükemmelliyetçilik, sabit fikirlilik, batıl inançlar, duyguları bastırma gibi.

TOPLUMSAL ETKENLER: Kişiler arası problemler, yetersiz para, zaman ve kaynaklar, devamlı yapılan işler.

RUHSAL ETKENLER: Değerlerin kaybı, yaşamın anlam ve amacının kaybı, güçlü bir ilişkinin olmaması ya da yok olması.

İŞLE İLGİLİ ETKENLER : İşyerinde sık sık çoğu insan tarafından yaşanan sebebi belli olmayan...

Devamını oku

Kaygı, bir durumu veya herhangi bir değerlendirme ortamında bireylerin yaşadığı fizyolojik , davranışsal ve bilişsel yönleri olan hoşlanılmayan bir duygusal ya da heycansal durumdur.
Sınav kaygısının doğasını inceleyen araştırma sonuçlarına göre kaygı yaşantısının iki temel öğesi vardır.
HEYECAN: Sinir sisteminin uyarılmasından kaynaklanan kalp çarpıntısı, mide bulantısı, panik gibi duygusal ve fizyolojik yaşantılardır.
ENDİŞE ve KURUNTU: Başarısızlık sonuçları olumsuz benlik değerlendirmeleri kendini...

Devamını oku

Psikiyatrist: Tıp fakültesinden tıp doktoru olarak mezun olurlar ve uzmanlıklarını psikiyatri alanında yaparlar. Psikiyatristler tıp hekimi olduklarından ilaç verme yetkisine sahiptir. Eğer eğitimini almışlarsa psikoterapi de yapabilirler ancak psikoterapi eğitimi ayrıca alınır okulda bu eğitim verilmez.

Psikolog: Fen-Edebiyat veya benzeri fakültelerden mezun olurlar. Psikologlar sadece psikoterapi veya psikolojik destek vb alanlarda çalışmazlar. Reklamdan insan kaynaklarına kadar pek çok alanda çalışırlar. Psi...

Devamını oku

Genellikle çocuklar mesane kontrolü gerçekleştirinceye kadar, yani ortalama olarak 2-3 yaşlarına kadar geceleri altlarını ıslatırlar. Gündüz kontrol 2 yaş dolaylarında, gece kontrol ise 3,5-4,5 yaşları arasında kazanılır. Çocukların idrar ve dışkı kontrolünü kazandıkları dört yaşından sonra alt ıslatmanın devam etmesi enuresis adını almaktadır. Enuresisin hem sık görülmesi hem de çocuk ve anne baba için zor bir durum olması bakımından davranış bozuklukları içinde en önemlisi sayılmaktadır.

Doğumdan başlayarak süregele...

Devamını oku

Aile içi şiddet günümüzde oldukça sık rastlanılan ve üzerinde fazlasıyla durulan bir sorun haline dönüşmüştür. Şiddeti uygulayan kişilerin şiddet uygulama nedenleri merak uyandırmış, konu üzerinde araştırma yapan kişilerce şiddet; ekonomik, psikolojik ve sosyolojik nedenlere dayandırılmış; çözümü için pek çok öneri ortaya atılmıştır. Konu üzerinde araştırma yapanların buluştukları ortak payda ise, çocuğun içinde yetiştiği aile ortamında, söz konusu çocuğun ana babasının davranış ve tutumlarının çocuğuna model olduğudur.

...

Devamını oku

Sosyal bir varlık olarak insan, yine sosyal bir çevrede doğmakta, çevrenin şartlarıyla şekillenmektedir. Toplumca yaratılmış din, ahlak ve hukuk gibi üstyapı kurallarına uymakta, kendine verilen görevleri yerine getirmektedir. Ancak bazı durumlarda çocuk toplum ile bağlarını kurmakta sorunlar yasayabilmektedir ve içinde bulunulan koşullar çocuktaki suç davranışını ortaya çıkarabilmektedir.

Çocuk, içinde bulunduğu toplumla uyum sağlayamadığında karşımıza en basitinden uyum ve davranış bozuklukları olan, en kötüsünden de madde...

Devamını oku

Çocuk ve iletişim kavramları son bir kaç yüzyılın kavramları iken sanki insanlık var olmaya başladığı andan itibaren bugün anladığımız anlamda sanki varmış ve bugün olduğu şekli ile anlaşılıyormuş gibi düşünülebilir. Oysa çocuk ve çocukluk özel anlamıyla yaşamda yerini bulabilmesi 16 ile 17. yüzyıllara denk gelmektedir. Bu yüzyıllar itibari ile çocukların yetişkinin küçüğü olarak anlaşılmasından, çocukların kendine has özellikleri olduğu, ihtiyaçları farklı olduğu şeklinde bir sürece doğru ilerleme gerçekleşmiştir.

Çocuklar,...

Devamını oku